Tapijtreinigen

Sproei-extractie tapijtreiniging sproeimachine

Bij dit systeem van tapijtreinigen wordt er opgewarmd water onder regelbare druk in het tapijt geïnjecteerd en direct weer krachtig afgezogen. Zowel kleine als grotere vuildeeltjes worden hierbij uit het tapijt gespoeld. Het is dan ook de methode van tapijtreinigen met het grootste transport van vuil door de grote hoeveelheid water die gebruikt wordt.

De sproei-extractie methode heeft praktisch altijd de voorkeur. Dit geldt overigens ook voor meubelreiniging. Er wordt namelijk optimaal gebruik gemaakt van alle elementen uit de zogenaamde

Sinner-cirkel.

Tapijtreiniging met behulp van droge poeder (host-methode)droogmethode Tapijtreiniging met behulp van droge poeder is niet aan te raden. Het transport van vuil is zeer gering. Daarnaast blijft al gauw 15% van het aangebrachte poeder achter, wat een versnelde aanvuiling tot gevolg kan hebben. Bijkomend nadeel is dat de poederrestanten op schoenen, plinten en meubels handmatig verwijderd moeten worden.

Tapijtreiniging door middel van shamponeren

Bij deze methode wordt er schuim in het tapijt gewreven wat vervolgens op moet drogen tot poeder. Dit poeder wordt vervolgens met het losgekomen vuil opgezogen. Nadeel is dat er gemakkelijk restanten in het tapijt achterblijven, wat versnelde aanvuiling van het tapijt tot gevolg heeft.

De praktijk leert dat het resultaat van deze methode zeer minimaal is, vandaar ook dat er geen gebruik wordt gemaakt van shamponeren.